31 Μαΐου 2011

Measure

  1. Μικρός είχα μια φουσκωτή βάρκα. Αυτή είχε σε κάποιο σημείο πάνω στο πλαστικό τυπωμένη μια μεζούρα η οποία μαζί με ένα μικρό κορδόνι έδειχνε αν είναι σωστά φουσκωμένη η βάρκα. Σκεφτείτε δύο σημάδια με μαρκαδόρο πάνω σε ένα μπαλόνι, τα οποία απομακρύνονται όσο αυτό φουσκώνει και το μπαλόνι είναι "σωστά" φουσκωμένο όταν απέχουν όσο το μήκος του μικρού κορδονιού.
  2. Ένας από τους ήρωες στο βιβλίο House of Leaves του Mark Danielewski, ο οποίος φοβάται ότι το δωμάτιο στο οποίο μένει θα αλλάξει μυστηριωδώς διαστάσεις, κολλάει στο πάτωμα και τους τοίχους μεζούρες ώστε να εντοπίσει έγκαιρα τις αλλαγές και να προφυλαχτεί.
Αυτά τα "σημάδια" που υπάρχουν σε αυτές τις δύο μικρές ιστορίες είναι σχετικά με ένα από τα πράγματα που σκεφτόμουν καιρό τώρα.

Η αφορμή αρχικά ήταν οι σκέψεις μου (ελλείψη άλλου σχεδίου) να υπηρετήσω τη θητεία μου αμέσως μετά την αποφοίτησή μου. Ο στρατός υποτίθεται ότι "αλλάζει τον άνθρωπο" και σε μια προσπάθεια να "προφυλαχτώ" σκεφτόμουν ότι έπρεπε να "αφήσω τα σημάδια μου στον τοίχο" για να με μετρήσω ξανά όταν με το καλό θα απολυόμουν. Απ' ό,τι φαίνεται δεν θα καταταγώ τώρα, αλλά η σκέψη παραμένει, καθώς η ζωή μου θα αλλάξει ραγδαία όπως και νά 'χει!

Σκέφτομαι λοιπόν τι σημάδια θα μπορούσα να ορίσω και να δω αν θα εξακολουθήσω να ταιριάζω σε αυτά. Εναλλακτικά διατυπωμένο αυτό μπορεί να σημαίνει ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μου που αισθάνομαι ότι με ορίζουν. Τέτοια συζήτηση είχα και με έναν φίλο πρόσφατα, χωρίς να καταφέρω να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα. Θυμήθηκα λοιπόν ένα παλιό test: το Johari window. Τό 'χα συμπληρώσει πριν από 4 χρόνια και το ίδιο έκανα και κάποια στιγμή πριν από 2 χρόνια. Αυτή τη φορά σημείωσα λίγο διαφορετικά ίχνη.

Μπορείτε να διαβάσετε στο site τί είναι το Johari και γιατί χωρίζεται σε 4 περιοχές, αλλά περιληπτικά παίζει ως εξής: Εσείς διαλέγετε 5-6 χαρακτηριστικά τα οποία είναι είτε η "σκηνή" σας είτε το "προσωπείο" σας. Οι φίλοι σας επίσης κάνουν την ίδια δουλειά, επαληθεύοντας τη "σκηνή" σας ή αποκαλύπτοντας "blind spots". Είναι ένα απλό παιχνίδι. Αν θέλετε να παίξετε μαζί μου, μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά μου από αυτή τη σελίδα!

Για να δούμε, τι θα μπορούμε να πούμε για το Vahnatai2012...

(Ασφαλώς υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά. Λέγεται Nohari και τα παλιά μου αντίστοιχα αποτελέσματα είναι εδώ (4 χρόνια), εδώ (2 χρόνια) και τώρα εδώ. Feel free to add your little drops of poison there, too!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.