6 Απριλίου 2011

Debtocracy


Δανειζόμενος το ύφος ενός εκ των σκηνοθετών: "Το έργο; Debtocracy. Οι παραγωγοί; Απλοί πολίτες! Η επιμέλεια; Από έναν άρτι απολυθέντα δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ και μια ακόμα συνάδελφο. Πού παίζεται? Όπου θέλετε εσείς!" Κάπως έτσι μάλλον θα μπορούσε να περιγράψει ο Άρης Χατζηστεφάνου, του οποίου η εκπομπή Infowar διακόπηκε πολύ πρόσφατα από το ράδιο του ΣΚΑΪ, το Debtocracy με την αργή, ωραία φωνή του (όπως έγραψε και ο pitsirikos).

Παραδέχομαι ότι ζω μέσα στη γυάλα μου και δεν παίρνω χαμπάρι τι παίζει εκεί έξω, επομένως την εκπομπή του δεν την παρακολουθούσα τακτικά, αλλά όποτε "έπεφτα" πάνω της κόλλαγα. Ίσως της επιφυλάξω καλύτερο μέλλον τώρα που μεταφέρθηκε στο www.thepressproject.gr.

Πλατειάζω όμως, το θέμα είναι το Debtocracy! Ένα ντοκιμανταιρ για την "κρίση", τα αίτια, τις ευθύνες και αυτό που πάντα λατρεύω: Μια απλούστατη λύση η οποία θέλει πολύ κόπο για να παραχθεί: Λογιστικό έλεγχο προτείνουν μια σειρά από επιστήμονες, οικονομολόγοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλοι. Για να δούμε πού "χρωστάμε", πόσα "χρωστάμε" και γιατί "χρωστάμε". Το "χρωστάμε" είναι εντός εισαγωγικών γιατί στο Debtocracy ένα από τα κύρια επιχειρήματα είναι ότι ίσως και να μην "χρωστάμε". Ίσως το συσσωρευμένο χρέος για το οποίο μιλούν όλοι παντού να είναι παράνομο, μη νομιμοποιημένο από τον λαό και επομένως να υπάρχουν ακόμα και νομικά ερείσματα για την κοινωνική πίεση που ασκείται μέσω των διαμαρτυριών ώστε να μην το πληρώσουν οι πολίτες.

Τι αρλούμπες σας γράφω θ' αναρωτηθείτε και δίκιο θά 'χετε... Από πότε έχω εγώ άποψη για όλα αυτά; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακριβώς άποψη, ίσως μόνο μια υποψία. Επειδή ωστόσο είμαι βέβαιος ότι ανάμεσα στους αναγνώστες μου υπάρχουν και κάποιοι με άποψη, επιτελώ το ελάχιστο χρέος και σας παροτρύνω να το δείτε! Μέχρι τότε το σκέφτομαι και περιμένω να το συζητήσουμε και μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.