4 Δεκεμβρίου 2011

Starlight Xmas (and rambling)

Αυτή είναι μια... πονηρή επιλογή για review!

Το Starlight Xmas είναι ένα απλό puzzle game, με εορταστικό περιεχόμενο, στο οποίο προσπαθείς να περιστρέψεις έναν 3D αστερισμό ώστε από τη δική σου οπτική γωνία να φαίνεται σαν ένα αντικείμενο. Στο παιχνίδι εμφανίζονται αστέρια, κεράκια, στεφάνια και άλλα χριστουγεννιάτικα decor και σίγουρα είναι μια ευχάριστη επιλογή για να σκοτώσετε λίγη ώρα (η εικόνα είναι δανεισμένη από την αντίστοιχη σελίδα του jayisgames.com). Μπορείτε να βρείτε και άλλα παιχνίδια της σειράς εδώ (οι engineers ίσως εκτιμήσουν το Blueprint 3D)

Το πονηρό μέρος του review έχει να κάνει με την όλη ιδέα του Point Of View. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που διάβασα τους τελευταίους μήνες είναι ένας "αλγόριθμος" επίλυσης διαφωνιών που παρουσιάζεται στο Book of Pages του Beholder. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο, για να λυθεί μια διαφωνία αρκούν τα εξής βήματα:

  1. Οι διαφωνούντες (έστω Α & Ω) συμφωνούν να λύσουν την παρεξήγηση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα!
  2. Ο Α αρχίζει να επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσεως του Ω, μέχρι να πειστεί ο Ω ότι ο Α μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του.
  3. Αντίστροφα, ο Ω επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσεως του Α, μέχρι και ο Α να πειστεί ότι ο Ω μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του.
  4. Και οι 2 παρουσιάζουν τα λάθη που χρειάστηκε να κάνουν ώστε να ευσταθεί η αντίπαλη επιχειρηματολογία που μόλις χρησιμοποίησαν.

Στο παιχνίδι μια τυχαία συλλογή σημείων μετατρέπεται σε ένα όμορφο σχήμα όταν το δεις από μια άλλη οπτική γωνία. Στη ζωή οι "παράξενες" δράσεις των ανθρώπων είναι απολύτως λογικές θεωρούμενες μέσα σε ένα άλλο πλαίσιο αναφοράς. Στο Facebook ένα απολύτως ακατανόητο σχόλιο/share αποκτά προφανή εξήγηση αν μπορείς να δεις ολόκληρο το timeline...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.