17 Ιουλίου 2011

5000 κλειστές πόρτες

"Γεύση βαθιά του τέλους προηγείται του ποιήματος. Αρχή."

Γ. Ρίτσος - «Στίχος». Μαρτυρίες Α´, 1963. Ποιήματα, Θ´. Κέδρος, 1989. 193.

Κάτι τέτοια στιχάκια μ' αρέσουν. Απροσδόκητα, ανισόρροπα, ολοκληρωμένα πριν καν ξεκινήσουν. Ίσως αυτό το τελευταίο να επεκτείνεται και σε άλλες πτυχές της ζωής μου. Έτσι όταν υποπίπτουν στην αντίληψή μου παρόμοιας φύσης αντικείμενα, δεν μπορώ παρά να δοκιμάσω κι εγώ, σαν ραδιοερασιτέχνης, να εκπέμψω το σήμα μου.

Βλέπεις, το παιχνίδι της αναγνώρισης, της γνώσης του τί στ' αλήθεια είναι αυτό το άλλο σήμα που συλλαμβάνω έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια από τα αγαπημένα μου. Ερμηνεύω, παρερμηνεύω, εκπέμπω πιο δυνατά, κλείνω τον πομποδέκτη, παραμορφώνω και γενικά πειραματίζομαι. Αυτό εδώ δεν είναι παρά ένα τέτοιο, παραμορφωμένο σήμα. Το αυθεντικό δεν θα το αναγνωρίσετε, μιας και φροντίζω να μην υπάρχει ούτε μια λέξη του καθαυτή μέσα. Ένας κατοπτρισμός, που όμως διαβάζεται και έχει και μια απίθανη ονειρική διάσταση που δεν είναι της παρούσης!

Επειδή ωστόσο πρέπει να υπάρχει και μια νοηματική σύνδεση, υπάρχει ο τίτλος. 5000 κλειστές πόρτες. Ιστορίες ανισόρροπες, απροσδόκητες και περίεργα πλεγμένες κι αυτές, ερμητικά απομονωμένες η μία απ' την άλλη, που το μόνο που αποκαλύπτουν τελικά είναι ότι there is really an enigma, wrapped in a riddle, within a maze in my mind.

Υπάρχει επίσης αυτό το μετακύκλωμα. Οι Linkin Park το σκιαγραφούν στο "Papercut" και είναι αυτό το συστηματάκι που σε μυαλά όπως το δικό μου χλευάζει κάθε μια σκέψη που γίνεται. Οι φίλοι μου μου τό 'χουν πει, just relax. 

Μιας και το blog αυτό έχει και άλλους φανατικούς αναγνώστες, αν διαβάζοντας αυτό το post θυμηθείτε μια "δικιά μας" μοναδική ιστορία, να είστε βέβαιοι ότι τη θυμάμαι κι εγώ. Κι αν δεν ξέρετε τίποτα για τις άλλες 4999 δεν σημαίνει ότι δεν είναι στ' αλήθεια μοναδική. Αν απ' την άλλη βλέπετε να μπαίνουμε σε μια νέα ιστορία και μου κάνετε background check, well... you've just earned a point! Πως λένε στα promo, αναφέρετε στην παραγγελία σας τον κωδικό "5000 κλειστές πόρτες" και κερδίστε μοναδικές προσφορές!

Θα προσέθετα και ένα ψαγμένο υστερόγραφο, αλλά δεσμεύομαι από τους κανόνες που έθεσα κάπου νωρίτερα! Enjoy!

1 σχόλιο:

  1. Είτε ξεκούτιανες από τη μοναξιά στη Σουηδία, είτε χρειάζομαι εγώ επειγόντως διακοπές (είτε, πιο πιθανό, ισχύουν και τα δύο). Να φανταστείς ότι από όσα έγραψες αυτό που κατάλαβα είναι ότι ετοιμάζεσαι να κυκλοφορήσεις βιβλίο με τίτλο 5000 κλειστές πόρτες.

    PS: Το να ανοίγεις 5000 πόρτες είναι πολύ κουραστικό. Consider automization.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.