13 Σεπτεμβρίου 2010

Elude

Remember sadness is always temporary.
This, too, shall pass.

-- Chuck T. Falcon

Αυτό είναι το εισαγωγικό μήνυμα από το Elude, ένα "καλλιτεχνικό", σύντομο παιχνίδι με θέμα "πως μοιάζει η κατάθλιψη;".

Το Elude δείχνει πως μοιάζει η κατάθλιψη φέρνοντάς την σε αντίθεση με δύο άλλες ψυχολογικές καταστάσεις: μια "φυσιολογική" και μια "ευτυχισμένη". Ο ήρωας ξεκινάει με φυσιολογική διάθεση να εξερευνήσει ένα δάσος (που συμβολίζει τη ζωή), προσπαθώντας να βρει την ευτυχία ψηλά στην κορυφή των κλαδιών. Για να μπορέσει όμως να ανέβει εκεί πρέπει να εκπέμψει τα μηνύματά του (τραγουδώντας!) και να βρει ανταπόκριση σε αυτά! Κάθε φορά που το πετυχαίνει, ακτινοβολεί, δυναμώνει και μπορεί να πηδήξει ψηλότερα πλησιάζοντας το στόχο του. Αν όμως δεν τα καταφέρει έγκαιρα, απογοητεύεται, γίνεται αδύναμος και εν τέλει παγιδεύεται στον "κόσμο" της κατάθλιψης...

Η ευτυχία συμβολίζεται πολύ επιτυχημένα με τον ήρωα να πετά μέσα σε λουλούδια και πράσινα φύλλα αλλά εξίσου επιτυχημένη είναι και η πτώση από εκεί (αναπόφευκτη, απότομη, ίσως και λίγο διδακτική αφού συνήθως πέφτει αν, όντας ευτυχισμένος αποπειραθεί να φτάσει πολύ ψηλότερα απ' ό,τι είναι)! Εξίσου επιτυχημένη είναι η παρουσία αδιάφορων ακροατών που ακούνε το τραγούδι του ήρωα αλλά αρνούνται να ανταποδώσουν... φύγετε γρήγορα μακριά τους, χάνετε χρόνο!

Για τον κόσμο της κατάθλιψης δεν γράφω τίποτα! Το παιχνίδι έχει 2 φινάλε, ένα ευτυχές κι ένα μαύρο κι άραχλο. Εξερευνήστε τα και τα δύο!

In the depth of winter, I finally learned
that there was in me an invincible summer.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.