7 Ιουνίου 2012

Στεναχώριες

Οι ανακοινώσεις ΝΔ και Σύριζα για το θέμα του προεκλογικού debate.
Το γεγονός ότι τα κόμματα και όχι οι δημοσιογράφοι οργανώνουν-αποφασίζουν τη διεξαγωγή του debate.
Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από κάθε διακομματική διαδικασία.
Ο συνολικός προεκλογικός λόγος των κομμάτων.
Η υπηρεσιακή υπουργός παιδείας δηλώνει ότι κάθε χρόνο 70-80% των συμμετεχόντων στις πανελλήνιες "αποτυγχάνει" σε Φυσική και Μαθηματικά.
Η στεναχώρια των γονιών μου για όσα συμβαίνουν γύρω τους.


Δοθείσης της ευκαιρίας, είναι λυπηρό πόσο κατανοητό μου είναι το παρακάτω απόσπασμα:

"Είναι καιρός να φανερώσω την τραγωδία μου. Το μεγαλύτερό μου ελάττωμα στάθηκε η αχαλίνωτη περιέργειά μου, η νοσηρή φαντασία και η προσπάθειά μου να πληροφορηθώ για όλες τις συγκινήσεις, χωρίς, τις περσότερες, να μπορώ να τις αισθανθώ. [...] Κάθε πραγματικότης μου ήταν αποκρουστική. Είχα τον ίλιγγο του κινδύνου. [...] Πληρώνω για όσους, καθώς εγώ, δεν έβλεπαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντα έρμαια των δισταγμών τους, ή εθεώρησαν την ύπαρξη τους παιχνίδι χωρίς ουσία."

Ψωνάκι, βέβαια, ο φίλος. Ναι Κώστα, φτωχέ μου Κώστα, έκατσες και σκέφτηκες, είδες το κενό σε όλα, είχες μια Μαρία που σε παίδευε, αναζήτησες μια τύχη αλλού... Στ' αλήθεια, ίσως να μην υπήρχε τίποτα στη ζωή σου που να σε ελαφρώνει λίγο. Η ποίησή σου ίσως... εκείνη σου έδινε λίγη χαρά. Πόσο περήφανος θά 'σουν γράφοντας "α κύριε, κύριε Μαλακάση, ποιός τελευταίος θα γελάσει"! Αλλά μετά τα "φορτώθηκες", λες, όλα κι έφυγες... Χαζούλη. Ένα φίλο ήθελες... Αν υπήρχε τότε το internet θα μπορούσαμε να τα λέγαμε.



Το να βουτάς και να ξεκλειδώνεις τις ψυχές των ανθρώπων είναι, φυσικά, μοναχικό χόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.