28 Απριλίου 2012

Χωρίς νόημα

Έχει και ο ορθολογισμός τα όριά του. Τό 'γραψε ο Δήμου πρόσφατα. Παρεμπιπτόντως "υστερόγραφα" και "σημειώσεις" έχουν το κοινό στοιχείο της ανεπάρκειας, ημιτέλειας, not enoughness και πάει λέγοντας. Και μια ωραία κυρία να μιλάει για vulnerability, wholehearted-life (λες και ζει κανείς με μισή καρδιά) και την αιώνια απούσα happiness. Τέλος η διαπίστωση "μπερδέματος, πόνου, μοναξιάς και πείσματος". Ανυπόφορων πραγμάτων. Συγκρατούμαι για να μην επιτεθώ στο ήθος του αντιπάλου (απέτυχα).

Κάνω "λάθος" που γράφω αυτά τα κείμενα. Ναι, δεν αξίζετε τον χρόνο μου, ούτε κι εγώ τον δικό σας. Κλείστηκα χτες σε μια αίθουσα σινεμά και για λίγο ήμουν ξέγνοιαστος. Και σκεφτόμουν ότι ήμουν ξέγνοιαστος και αναρωτιόμουν "γιατί είμαι ξέγνοιαστος?". Awareness. Κάπως έτσι πρέπει να ξεκινούν οι εξαρτήσεις. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι και 1 λίτρο βότκα να πιω, πάλι aware θά 'μαι. Κανένας ποτέ δεν θα με προκαλέσει να επαληθεύσω, κανένα λόγο να το κάνω από μόνος μου δεν έχω.

Από τη μία λοιπόν η "ευαλωτότητα" από την άλλη η "συνειδητότητα". Αν είσαι συνειδητά ευάλωτος, τότε δεν έχεις στήσει απλά μια παγίδα; Ένα honey-pot το οποίο είναι εκεί για να πιάσει κάθε ύποπτο δάχτυλο;

(παρένθεση: "χωρίς νόημα" vs "χωρίς θέμα". Τίτλοι μέσα από τους οποίους αναδεικνύεται η απουσία ως σημείο επαφής. Seems legit.)

Επανερχόμενος, τον χρόνο σας έτσι δεν τον αξίζω λοιπόν γιατί έχω το ναρκοπέδιο και τα σκιάχτρα γύρω. Ποιός ο λόγος να κόβετε βόλτες τριγύρω; Αφού ό,τι βλέπετε δεν υπάρχει και ό,τι υπάρχει δεν το βλέπετε. Μηνύματα σαν αυτό είναι οι ταμπέλες "προσοχή, κίνδυνος". Στήνοντας το ναρκοπέδιο μαθαίνεις βέβαια την τέχνη του ναρκαλιευτή (εννοείται ότι το δικό μου ναρκοπέδιο είναι καλύτερο από τα δικά σας). Το τίμημα της γνώσης, για άλλη μια φορά είναι το γνωστό: η απώλεια της παραδείσιας ξεγνοιασιάς. Βλέπεις τα ναρκοπέδια. Φυσικά μετρώντας τον κόσμο με έναν ανιχνευτή βομβών το μόνο που βρίσκεις είναι ναρκοπέδια. Αλλά τα μάταια παίγνια, όπως ο ναρκαλιευτής, παίζονται ακριβώς για να ροκανίσουν χρόνο.

Νυστάζω κι έχει Code Jam.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.