4 Σεπτεμβρίου 2010

Mamono Sweeper

Η παραλλαγή πάνω σ' ένα θέμα, ιδιαίτερα αν αυτό είναι κλασσικό είναι μια από τις μορφές δημιουργίας που συναντάται σε όλες τις τέχνες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο gaming απ' ό,τι φαίνεται! Το θέμα δεν θα μπορούσε να είναι κλασσικότερο: "Ναρκαλιευτής" (minesweeper). Η παραλλαγή του, το Mamono Sweeper, δείχνει ότι "γίνεται και αλλιώς"!

Οι περισσότεροι χρήστες Η/Υ είναι γνώστες των κανόνων του Ναρκαλιευτή (minesweeper). Εκεί ο παίχτης έρχεται αντιμέτωπος μ' ένα ηλεκτρονικό ναρκοπέδιο και προσπαθεί να επισκεφτεί όλα τα ασφαλή τετράγωνα, αποφεύγοντας ασφαλώς τις νάρκες. Σε αυτό το έργο τον βοηθούν οι υποδείξεις που υπάρχουν στα ασφαλή τετράγωνα σχετικά με το πόσα γειτονικά σε αυτά κρύβουν πίσω τους νάρκη. Έτσι στον Ναρκαλιευτή συνήθως σημαδεύουμε τις "κακοτοπιές" κι εξερευνούμε στα σίγουρα και ασφαλή νερά.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο Mamono Sweeper. Εκεί ο παίχτης καλείται να επισκεφτεί ΌΛΟ το ταμπλό, στο οποίο κρύβονται μικρά χαριτωμένα τερατάκια. Που είναι η παγίδα; Μα ασφαλώς στο ότι δεν είναι όλα τα τέρατα το ίδιο δυνατά. Κάποια μπορούν να αντιμετωπιστούν ήδη με το πρώτο κλικ ενώ άλλα είναι τόσο ισχυρά που αν τα εντοπίσει, καλά θα κάνει να τ' αποφύγει μέχρι να είναι στ' αλήθεια δυνατός!

Όπως και στον τυπικό ναρκαλιευτή τα ασφαλή τετράγωνα (αλλά και τα τετράγωνα με τέρας) κρύβουν αριθμούς, που αντιστοιχούν στο άθροισμα της δύναμης όλων των γειτονικών τεράτων. Έτσι αν πίσω από ένα τετράγωνο βρείτε ένα αγριευτικό 12, μπορεί να αντιστοιχεί σε 2 τέρατα με δύναμη 6, σε ένα 6άρι και δύο 3άρια ή όποιον άλλο συνδυασμό θέλετε! Καλά θα κάνετε να προσέξετε επομένως: η περιορισμένη ζωή σας επιτρέπει μόλις 10 λάθη. Αν δεν σκοτώσετε αμέσως ένα τέρας, τότε αυτό αντεπιτίθεται κι εσείς χάνετε τόσους πόντους ζωής όση η δύναμή του. Έτσι αν η δύναμη σας είναι 1 και πέσετε πάνω σε 5άρι τέρας αυτό θα σας κοστίσει 5 πόντους ζωής στην 1η αντεπίθεση. Και δεδομένου ότι θα χρειαζόσασταν 5 "επιθέσεις" για να το νικήσετε, αυτό θα σας στοιχίσει το παιχνίδι...

Όσο εξερευνάτε όμως, τόσο η δύναμή σας αυξάνεται και έτσι κάποια στιγμή θα είστε στην ευχάριστη θέση να κάνετε κλικ όπου θέλετε, χωρίς κανένα φόβο! Μέχρι τότε, καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.